Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Terug naar het overzicht

Een nieuw Zorgcentrum opent de deuren in Luxemburg

08/11/2023

Op 9 november opent een nieuw Zorgcentrum in Aarlen in het gerechtelijk arrondissement Luxemburg. Dit is een belangrijk moment voor onze samenleving en symboliseert de voortdurende inzet voor de zorg voor slachtoffers van seksueel geweld.

Bij de opening zal het centrum tijdelijk geopend zijn van 9u tot 20u, 7 dagen per week, om een optimale toegankelijkheid voor slachtoffers van seksueel geweld te waarborgen. Buiten deze openingstijden zullen slachtoffers door een arts worden gezien via de spoedafdeling. Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen werkt echter samen met zijn belangrijkste partners - het ziekenhuis, de politie en het parket - om ervoor te zorgen dat het Zorgcentrum in Luxemburg in de nabije toekomst 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk zal zijn.

Het doel van dit tiende Zorgcentrum is om tegemoet te komen aan de specifieke noden van slachtoffers in de acute fase in het gerechtelijk arrondissement Luxemburg. Het Zorgcentrum is een unieke plek voor zorg en ondersteuning, die symbool staat voor het engagement in de strijd tegen seksueel geweld.

Terug naar het overzicht