Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Terug naar het overzicht

ZSG Limburg wordt 1 jaar!

22/03/2024

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld Limburg bestaat binnenkort één jaar. In die periode heeft het ZSG al minstens 342 slachtoffers van seksueel geweld kunnen verder helpen. De uitrol van het ZSG Limburg is dus een belangrijke evolutie in de strijd tegen seksueel geweld. Dag en nacht staan de medewerkers er klaar om de best mogelijke opvang voor slachtoffers en hun steunfiguren te organiseren. Zij worden er geholpen op een multidisciplinaire en holistische manier. Op die manier wordt de zorg voor slachtoffers en hun omgeving aanzienlijk verbeterd.

Het eenjarig bestaan van ZSG Limburg mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom organiseert het Ziekenhuis Oost-Limburg Genk op 25 april 2024 een symposium. Het belooft een leerrijke dag te worden met verschillende interessante sprekers. Niet alleen medewerkers van het ziekenhuis, maar ook personen van de politie en het parket komen vertellen over specifieke aspecten van seksueel geweld binnen hun vakgebied. Op die manier worden alle primaire partners van de ZSG's rechtstreeks betrokken bij het evenement en wordt het belang van goede partnerschappen nog eens in de verf gezet.

Iedereen is welkom, maar inschrijven op voorhand is wel verplicht. Het symposium vindt plaats in de Aula van het ZOL Genk, campus Sint-Jan. Het evenement begint om 15u, het einde is voorzien rond 17u. Meer info kan je vinden op de poster.

Inschrijven kan alvast via deze link.

Hopelijk tot dan!

Terug naar het overzicht